Verliefd op de Spaarndammerbuurt

Bredius komt aan de Zaanstraat in de Spaarndammerbuurt. Als u hier al woont, dan zeggen we niets nieuws; de Spaarndammerbuurt is fantastisch. Bent u hier nog niet zo bekend, lees dan verder. We vertellen u meer over de bereikbaarheid, historie en voorzieningen in de buurt.

Cultuur

Horeca

Toplocatie

Historie

Groen

Aantrekkelijke mix van mensen en voorzieningen

De Spaarndammerbuurt is van origine een arbeiderswijk. De havenarbeiders konden lekker dicht bij hun werk wonen in een woning ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School. In 1906 reed hier al een tram naar het Centraal Station en daarmee was de wijk toen al uitstekend bereikbaar. De bewonerssamenstelling veranderde met de jaren en is nu heel gemixt. Dat is de grootste kracht van de Spaarndammerbuurt.

Want de diversiteit aan bewoners zorgt ook voor een geweldige variatie aan voorzieningen, winkels en horeca. De meeste winkels vind je aan de Spaarndammerstraat waar je vanaf Bredius in 4 minuten naartoe wandelt. Onderweg kom je buurtwinkels, scholen, kinderopvang, een theater en horeca tegen. En natuurlijk ook het wereldberoemde Museum ’t Schip van architect Michel de Klerk. Van origine een volkswoningbouwcomplex voor woningcorporatie Eigen Haard. Het museum dankt zijn naam aan de originele vorm van het gebouw. Wandelt u over de Zaanstraat richting Centraal Station, dan staat u in no time op de gezellige Haarlemmerdijk of in het Westerpark waar altijd wel een festival, feestje of voorstelling is.

Zin om de Spaarndammerbuurt alvast te verkennen? Maak dan eens een wandeling door de buurt!

Wandelroute Spaarndammerbuurt

Een eerste indruk

Alvast een eerste indruk krijgen van deze bijzondere buurt? Bekijk dan hier de video!

Toplocatie

Een van de grootste pluspunten van de Spaarndammerbuurt is de ligging ten opzichte van de binnenstad, lekker dichtbij het Amsterdam Centraal Station én de snelweg. U fietst in zes minuten naar het centrum of naar het station. En met de tram staat u binnen een kwartier op het Museumplein. De ring A10 en de A5 zijn binnen vijf minuten bereikbaar met de auto.